התורמים
קרן ההנצחה לזכרם של רחל ואליעזר סילבר ז"ל הוקמה בשנת 2014 מתוך עיזבונם, שהתקבל לאחר פטירתם בשנים 2005 ו- 2008, בהתאמה. מטרת הקרן לבטא את רוחם של רחל ואליעזר סילבר ז"ל, שראו בהוראה ובחינוך כאמצעי להשגה של עצמאות כלכלית ורוחנית, הן ברמה האישית והן ברמת הכלל.
רחל ואליעזר סילבר ז"ל התגוררו כל שנות חייהם המשותפים בגבעתיים והותירו עם פטירתם בת ובן, שמונה נכדים וחמישה נינים. רחל ז"ל נולדה בוורשה, פולין בשנת 1923 להוריה יחיאל-מאיר ויפה הדר (הדריך), שעלו לישראל בהיות רחל ז"ל תינוקת בת שנה. בתחילת דרכה רחל ז"ל עבדה כאחות, ומשבגרו ילדיה היא בחרה להצטרף לעסק המשפחתי בו שמשה כמזכירה. בעלה, אליעזר ז"ל, נולד בשכונת שיח' ג'ראח בירושלים בשנת 1921 להוריו, פרידה ואריה סילבר ז"ל. אליעזר ז"ל הוא דור שביעי לילידי ארץ-ישראל לאחר שראשוני המשפחה הגיעו לארץ מליטא. את שנות ילדותו הראשונות עשה אליעזר ז"ל בירושלים אבל לאחר שאביו נפצע בתאונת עבודה, עברה המשפחה בשנת 1930 לתל-אביב. אליעזר ז"ל סיים בית ספר טכני ואת שירותו הצבאי עשה בתעשייה הצבאית. לבד מהיותו בעל מוסך עצמאי לתיקוני רכב במשך למעלה מ- 40 שנה, אליעזר ז"ל היה אחד מעמודי התווך של ארגון המוסכים בישראל בו מילא תפקידים רבים ומגוונים. בין השאר, הוא שימש כבורר בכיר וראש ועדת הבוררות בארגון במשך שנים רבות ויועץ לבתי משפט בסכסוכים הקשורים בתיקוני רכב.
אליעזר ז"ל היה שקול בהחלטותיו ושאף להוגנות ולצדק, גם אם החלטותיו פגעו לעיתים בחברי הארגון אותו ייצג. בקרב האנשים שבאו במחיצתו, אליעזר ז"ל היה ידוע כאיש של פשרות ואורך רוח, צנוע בהליכותיו, בעל עקרונות והתחשבות בזולת היודע לחפש ולדרוש את הטוב באדם. אליעזר ז"ל היה איש של עשיה שלא חדל מפעילותו הציבורית עד שמחלתו הקשה הכריעה אותו.
רחל ואליעזר סילבר ז"ל לא היו מסוגרים בתוך ד' אמותיהם ותמיד היו ערים לאחר ולנעשה בארץ. בצעירותם הם לקחו חלק במאבק על הקמת המדינה ולבד מהגנה על השכונות העבריות באזור גבעתיים ורמת-גן הם עסקו גם בהברחת נשק בין עמדות 'ההגנה' באזור תחת אפם של הבריטים בעלי המנדט על הארץ. כבעלי מוסך, הם לא חסכו ממרצם והונם לעזור לאחרים ולתמוך בהכשרה מקצועית, בעיקר בנערים שסרו מדרכם, והכל מתוך כוונה לסייע בידם להפוך מנוער בסיכון לבוגרים בעלי סיכוי, מנוער המהווה מעמסה על החברה לבוגרים התורמים לחברה. עבודה לא הייתה עבורם רק אמצעי פרנסה אלא עקרון חיים; הם האמינו בכל ליבם שעבודה ורכישת דעת הם המפתח לעצמאות כלכלית המקנה לבעליו את היכולת לעמוד איתן בפני אתגרי החיים.